Matematik
Formelbesvær
07. november 2007 af
Shase (Slettet)
Hej. Jeg sidder med en potentsfunktion og kan simpelthen ikke huske alle mine formler for det.
Det er f(10000)= 225000 * x^-0,5
og jeg kan simpelthen ikke finde ud af at isolere x. Jeg kan ikke huske om det er logaritme, og eller hvordan man bruger det. Nogle der kan give et hint?
Det er f(10000)= 225000 * x^-0,5
og jeg kan simpelthen ikke finde ud af at isolere x. Jeg kan ikke huske om det er logaritme, og eller hvordan man bruger det. Nogle der kan give et hint?
Svar #1
07. november 2007 af dnadan (Slettet)
f(10000)= 225000 * x^-0,5 = 225000 * 1/sqrt(x)
Kan det hjælpe lidt?:)
Kan det hjælpe lidt?:)
Svar #5
07. november 2007 af Shase (Slettet)
Nej vent
10000 = 225000 * x ^ -0,5
10000 = 225000/sqrt(x)
x = (225000/10000) ^ 2
x = 506,25
10000 = 225000 * x ^ -0,5
10000 = 225000/sqrt(x)
x = (225000/10000) ^ 2
x = 506,25
Skriv et svar til: Formelbesvær
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
