Matematik

s=1/2*a*t^2

07. november 2007 af Tissi (Slettet)
Opgaven lyder:
"Der er givet følgende formel:

s = 1/2*a*t^2

hvor:

s = vejlængden
t = tiden
a = accelerationen


du skal:
bestem a, når s = 500 og t = 17

min løsning:
s=1/2*a*t^2 => s:1/2:t^2=a (og så tage kvadratroden af facit til sidst)


- Er det rigtigt?


Mvh.
T.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af kaspx (Slettet)

a = 2s / t^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af Riemann

hvis s=1/2 * a * t^2 så er

a = 2s/(t^2)

Den måde du skriver det op på er ret uoverskuelig.

Svar #3
07. november 2007 af Tissi (Slettet)

#2
ja, men det er nok også fordi, jeg synes, opgaven er svær.

kan du ikke forklare, hvordan du har fået det til det? Det er lidt svært for mig at lære det, hvis jeg blot får facit.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2007 af Riemann

#3
Jeg tror sådan set at du har lavet udregningerne korrekt - jeg synes bare dine ":"-tegn forvirrer en del.

Men her er det med udregninger:

s = 1/2*a*t^2
2s = a*t^2 (har ganget begge sider med 2)
2s/(t^2)=a (har divideret med t^2)




Svar #5
08. november 2007 af Tissi (Slettet)

Helt iorden.

Aah, okay.. så du ganger med 2, for at få en halv væk. smart.

- Tak!

Skriv et svar til: s=1/2*a*t^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.