Matematik
Differentialregning - Optimering
07. november 2007 af
Gufhan (Slettet)
Hej
Jeg skal fremlægge i morgen om en opg, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre, er der en flink person som kan hjælpe? :)
Det er i bogen TRIP's Matematiske Bog 2
Opgaveteksten:
22.8
En fabrikant af glasakvarier vil lancere et nyt akvarium. Akvariet skal have et volumen på 200 L. Akvariets facade skal have det gyldne snits mål, så bredden skal være ca. 1,618 gange højden. Akvariet skal have glasbund og være uden låg (der bruges et støbt plasticlåg). Glasset skal limes i kanterne, der skal altså ikke være brede aluminiumslister som på billedet.
- Hvad skal længde, bredde og dybde på akvariet være, hvis arealet er glasset skal være så lille som muligt?
Billede forstiller bare et normalt Akvarium med aluminium i kanterne.
På forhånd tak.
Jeg skal fremlægge i morgen om en opg, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre, er der en flink person som kan hjælpe? :)
Det er i bogen TRIP's Matematiske Bog 2
Opgaveteksten:
22.8
En fabrikant af glasakvarier vil lancere et nyt akvarium. Akvariet skal have et volumen på 200 L. Akvariets facade skal have det gyldne snits mål, så bredden skal være ca. 1,618 gange højden. Akvariet skal have glasbund og være uden låg (der bruges et støbt plasticlåg). Glasset skal limes i kanterne, der skal altså ikke være brede aluminiumslister som på billedet.
- Hvad skal længde, bredde og dybde på akvariet være, hvis arealet er glasset skal være så lille som muligt?
Billede forstiller bare et normalt Akvarium med aluminium i kanterne.
På forhånd tak.
Svar #1
07. november 2007 af ibibib (Slettet)
l·h·b=200
l·h·1,618h=200
l=200/(1,618h²)
Arealet er 2·h·b + 2·l·h + l·b.
Fortsæt selv.
l·h·1,618h=200
l=200/(1,618h²)
Arealet er 2·h·b + 2·l·h + l·b.
Fortsæt selv.
Svar #2
07. november 2007 af sNaKeEe (Slettet)
Det er her hvor jeg skal forsætte, at jeg går i stå :s
Skriv et svar til: Differentialregning - Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
