Matematik

To opg.

07. november 2007 af tdb (Slettet)
Jeg sidder lige med to opgaver:

isoler Q:
y^2=Q*x-Q*a+k

i den her vil jeg bare se resultatet så finder jeg selv ud af hvordan det er gjort :)

og bestem alle løsninger til ligningen

x^5 - 10100x^3 + 10^6x = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af Benjamin. (Slettet)

Resultat: Q = (y^2-k)/(x-a) , x != a

Mener du:
x^5 - 10100·x^3 + 10^6·x = 0
eller
x^5 - 10100·x^3 + 10^(6·x) = 0

Jeg antager at det er sidstnævnte:
- Sæt x udenfor parentes.
- Brug nulreglen.
- Du ser nu på en skjult andengradsligning og en egentlig løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af Benjamin. (Slettet)

#1
"Jeg antager at det er sidstnævnte"
->
Jeg antager, at det er førstnævnte

Svar #3
07. november 2007 af tdb (Slettet)

jeg mener:

x^5 - 10100·x^3 + 10^6·x = 0

Men hvad betyder != ?

Svar #4
07. november 2007 af tdb (Slettet)

er det "er ikke lig med"?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2007 af janko (Slettet)

! = fakultet

Svar #6
07. november 2007 af tdb (Slettet)

Det har jeg ikke lært. Kan den ikke løses uden at skrive det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2007 af Benjamin. (Slettet)

#4 Ja, != betyder "ikke lig med" eller "forskellig fra". Se evt. http://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_mathematical_symbols
#5 Ja, ! betyder fakultet, men ikke i denne kontekst.

Skriv et svar til: To opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.