Matematik

Haster

07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)
Er der en som kan hjælpe mig med denne?

I 3x+4y=6

II 5x+2=-4


3X= -4y+6

Y= -34/22

Er dette rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

12/5..

Tjah.. For at finde x kan du jo bare isolere den i II.. Og derefter sætte værdien af x ind, i stedet for x i I'eren... Og så isolere y.. Jeg får den til 12/5 lige i hovedet..

Svar #2
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Vil du ikke være sød og vise mig hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

I 3x+4y=6

II 5x+2=-4

Fra II:

5x + 2 = -4 Minuser med 2 på hver side så den bliver:

5x = -6 Dividerer med 5 på hver side så den bliver:

x = -6/5 Så har vi værdien af x.. Sat ind i I bliver det:

3*(-6/5) + 4y = 6 Parentesen ganget ud:

-18/5 + 4y = 30/5 6 skrevet om til femtedele og parentesen ganget ud. + 18/5 på begge sider.

4y = 48/5 Divider med 4 på hver side:

y = 48/20 = 12/5...

Svar #4
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Tak :-)

Svar #5
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Vil du være sød og fortælle mig hvad X så blive?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2007 af KristofferFage (Slettet)

Det står der allerede. x er givet fra II..

5x + 2 = -4

5x = -6

x = -6/5, så x er -6/5..

Svar #7
08. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Ja det gør det også :-) Er alt for træt, vil gå i seng. Endnu engang tak for hjælpen..

Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.