Kemi

Kemi årsprøve

28. maj 2004 af cs (Slettet)
Hej, da jeg lige har været til årsprøve i kemi i dag ville jeg høre for sjovt om der ikke er nogle der vil regne nogle af opgaverne ud, bare for at se om jeg har fået nogenlunde det samme.

1) kanelaldehyd er den trans-isomer form af molekylet
R-CH=CH-CHO
opskriv en strukturformel for kanelaldehyd, idet at du markerer, at der er tale om en transform.

2) R angiver en grupper som kun indeholder c- og H-atomer. Ved fuldstændig forbrændning af 0,323 g kanelaldehyd, dannes 0,968 g C02 og 0,176 g H20.
find den empiriske formel.

3)find sammensætningen ag gruppen R og opskriv herefter den fuldstændige strukturformel for kanelaldehyd.

4)Ved forsigt oxdation omdannes kanelaldehyd til kanelsyre. Kanelsyre er et fast stof der har en begrænset opløselighed i vand. Syrens pKs-værdi er 4,43.
1 mmol kanelyre opslemmes i 100 ml vand, hvorefter der tilsættes 80 ml 0,0025 M NaOH
beregn opløsningens pH efter tilsætninegn af NaOH under forudsætning af, at al kanelsyre opløses i væsken.

5) Kanelsyrenopløses ikke helt fuldstændig, og opløsningsprocessen foregår meget langsomt. På et givet tidspunkt filtreres uopløst kanelsyre fra, hvorefter opløsningens (filtratets) pH er 4,90
Beregn massen af dette.

På forhånd tak

Svar #1
28. maj 2004 af cs (Slettet)

Håber nogle vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

skriv hvad du har fået...

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2005 af Blackbirdy (Slettet)

Jeg kunne godt bruge svaret til 1) og 3) hvis der er nogen der har lavet dem..

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2005 af Katty (Slettet)

1)Kanelaldehyd er den trans-isomere form af molekylet R-CH=CH-CHO. Den er trans-isomer, idet H-atomerne sidder på hver deres side af dobbeltbindingen. Så kan du opskrive strukturformlen.

2) R-gruppen er en phenylgruppe: -C6H5

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2005 af Blackbirdy (Slettet)

Takker =)

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2005 af xyz (Slettet)

Ja jeg har lavet den opgave.

2) Stoffets empiriske form: C9H8O

idet n(C)=0,968g/44,01g/mol = 0,021995 mol

n(H)= 0,176g/18,02 g/mol *2 = 0,009766 mol

n(C):n(H)= 9:8 = 9/8

empirisk formel: C9H8O

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2005 af xyz (Slettet)

1) strukturformel for kanelaldehyd

R N
| /
C = C
/ |
H CHO (aldehydgruppe)

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2005 af xyz (Slettet)

HMM.. den ser lidt sjov ud...
linie 1: R og N
linie 2: C = C
linie 3: H og CHO (aldehydgruppe)

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2005 af frodo (Slettet)

hvor kommer N ind i billedet?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2005 af frodo (Slettet)

men såfremt N erstattes med H, er den korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2006 af timothy (Slettet)

ville bare lige gerne vide hvilket år denne opgave er fra (altså hvornår blev den stillet til eksamen maj eller aug..år?)

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. marts 2006 af timothy (Slettet)

hmm henviser lige til #11

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. marts 2006 af timothy (Slettet)

prøver endnu en gang at henvise til #11

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. april 2006 af timothy (Slettet)

Ville lige spørge, hvor man kan finde denne opgae..altså selve spørgsmålene..eller er der nogen, der ved hvor den er fra??

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. februar 2007 af Andenger (Slettet)

Hej med jer, kunne godt tænke mig at vide, hvordan xyz kommer frem til den empiriske formel han gør? Kan man beregne den kun ud fra stofmængderne?

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. april 2007 af mememe (Slettet)

Er der nogen der ved hvordan man laver den sidste opgave?

Skriv et svar til: Kemi årsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.