Fysik
PLEASE ,HJÆLP!
08. november 2007 af
100292 (Slettet)
hej.
jeg er virkelig en nød til fysik.
1)en ung person kan høre fra 20 Hz til 20 kHz.
a) bestem bølgelængden for den dybeste to, personen kan høre
b) bestem bølgelængden for den højeste tone, personen kan høre
2) lyd er trykbølger i luft. ved stuetemp. udbreder de sig med farten 343 m/s.
a) hvad er bølgelængden for den bastone på 30 Hz?
b) hvad er den for en diskanttone på 12000 Hz?
jeg er virkelig en nød til fysik.
1)en ung person kan høre fra 20 Hz til 20 kHz.
a) bestem bølgelængden for den dybeste to, personen kan høre
b) bestem bølgelængden for den højeste tone, personen kan høre
2) lyd er trykbølger i luft. ved stuetemp. udbreder de sig med farten 343 m/s.
a) hvad er bølgelængden for den bastone på 30 Hz?
b) hvad er den for en diskanttone på 12000 Hz?
Svar #1
08. november 2007 af peter lind
I begge opgaver skal du bruge at frekvens*bølgelængde = bølgehastighed
Svar #2
08. november 2007 af 100292 (Slettet)
hm, forstår jeg ikke helt. ;/
skal man så skrive
1) 20Hz*??? = ?
2)
a) 343 m/s:30Hz = bølgelændge
forstår det ikke.
hvilke tal har jeg til bølgelængde/hastighed? hvis du forstår?
skal man så skrive
1) 20Hz*??? = ?
2)
a) 343 m/s:30Hz = bølgelændge
forstår det ikke.
hvilke tal har jeg til bølgelængde/hastighed? hvis du forstår?
Svar #3
08. november 2007 af peter lind
Opgave 1a. frekvensen er 0 Hz, hastighed er 343 m/s. Kaldes bølgelængden lambda giver den nævnte formel 50Hz*lambda = 343m/s.
De andre løses helt tilsvarende.
De andre løses helt tilsvarende.
Skriv et svar til: PLEASE ,HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
