Matematik
Helt tabt...
08. november 2007 af
marlene2601 (Slettet)
Er helt tabt ved den her ligning som skal løses ved de lige store koefficienters metode:
2x-3y=3 og 3x+y=10
Og så har jeg en til jeg bare heller ikke kan få til at gå op som skal løses ved indsættelses metoden:
2x+5y=7 og -4x=10y+5
2x-3y=3 og 3x+y=10
Og så har jeg en til jeg bare heller ikke kan få til at gå op som skal løses ved indsættelses metoden:
2x+5y=7 og -4x=10y+5
Svar #1
08. november 2007 af Waterhouse (Slettet)
Første opgave: Gang ligning 2 igennem med -3, så får du -9x-3y=-30. Så har y'erne i de to ligninger samme koefficienter. Hvis du så trækker ligningerne fra hinanden har du
2x-3y-(-9x-3y) = 3 - 30 <=>
11x = -27
Fortsæt selv.
I den anden opgave kan du f.eks. dividere ligning 1 med to og derefter isolere x.
2x-3y-(-9x-3y) = 3 - 30 <=>
11x = -27
Fortsæt selv.
I den anden opgave kan du f.eks. dividere ligning 1 med to og derefter isolere x.
Svar #2
08. november 2007 af marlene2601 (Slettet)
Det du sagde til den sidste opgave forstod jeg ikke..
Svar #3
08. november 2007 af dnadan (Slettet)
Han mener:
2x+5y=7 <=> x+5/2y=7/2
hvorefter du så isolerer x, og indsætter denne i ligning 2.
Og rent formelt, så er det ikke én ligning, det er to ligninger med to ubekendte eller et ligningssystem :)
2x+5y=7 <=> x+5/2y=7/2
hvorefter du så isolerer x, og indsætter denne i ligning 2.
Og rent formelt, så er det ikke én ligning, det er to ligninger med to ubekendte eller et ligningssystem :)
Skriv et svar til: Helt tabt...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
