Fysik

Kinematik

08. november 2007 af martin232 (Slettet)
En bil har en begyndelsesheastighed på 15m/s, og bremser med en konstant acceleration. Accelerationen har størrelsen 1,8m/s^2 indtil bilen stopper.

-hvor lang tid går der inden bilen stoppe.

-Hvor langt har bilen bevæget sig i dette tidsrum.

så vidt jeg kan se i denne opgave, er V0=15m/s og a=1,8m/s^2 , og jeg har tænkt på at bruge formlen s=½*a*t^2+V0*t.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af mathon

hvad med

a = (v-vo)/t, hvoraf

t = (v-vo)/a, med vo = 15 m/s og a = -1,8 m/s^2
og
s = v_m*t = (v+vo)/2*t = (1/2)vo*t

Svar #2
08. november 2007 af martin232 (Slettet)

#1 t = (v-vo)/a, så det er en ligning med 2 ubekendte, hvor man løser den via diskriminant metoden?

Svar #3
08. november 2007 af martin232 (Slettet)

eller hvordan finder jeg v?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2007 af mathon

v er når bilen er stoppet, hvoraf v = 0

t = (v-vo)/a

t = -vo/a = (-15 m/s)/(-1,8 m/s^2) = (-15/(-1,8))(m/s:m/s^2)
= 8,3333(m/s*s^2/m) = 8,3333 s

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2007 af mathon

s = (1/2)vo*t =

s = (1/2)(15 m/s)*(8,3333 s) = 62,5 m

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2007 af mathon

s = 0,5*a*t^2 + vo*t giver naturkigvis det samme:

s = 0,5*(-1,8 m/s^2)*(8,3333 s)^2 + (15 m/s)*(8,3333 s) = 62,5 m

Svar #7
08. november 2007 af martin232 (Slettet)

Nårh ja, det er jo også rigtigt nok, at v=0... Tak for det, fprstår det vist godt nu.
Men når man skal finde ud af hvor langt bilen har bevæget sig i det tidsrum, kan man så ikke godt bruge formlen:
s=½*a*t^2+v0*t
som medføre s = ½ * (-1,8m/s^2) * (8,3333s)^2 + (-15m/s) * 8,3333s

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2007 af mathon

ofte benyttes

2*a*s = v^2-vo^2, der udledes
af

I: a = (v-vo)/t
s = ((v+vo)/2)*t, hvoraf

II: 2s = (v+vo)*t...I og II multipliceres

2as = (v+vo)(v-vo), der i følge 3. kvadratsætning
giver

2as = v^2-vo^2

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2007 af mathon

2as = v^2-vo^2

s = (v^2-vo^2)/(2a)

s = (0-(15 m/s)^2)/(2*(-1,8 m/s^2))

s = (-225 m^2/s^2)/(-3,6 m/s^2)

s = (-225/(-3,6)(m^2/s^2:(m/s^2))

s = 62,5 (m^2/s^2*s^2/m)

s = 62,5 m

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2007 af mathon

naturkigvis = naturligvis

Svar #11
08. november 2007 af martin232 (Slettet)

tak for hjælpen

Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.