Matematik

x^(-1)=0

08. november 2007 af Katrine1912 (Slettet)
Hej! Hvordan løser jeg ovenstående ligning?


Svar #1
08. november 2007 af Katrine1912 (Slettet)

åh ja, der er vel ingen løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2007 af Teazy (Slettet)

du har helt ret :P

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2007 af Tissi (Slettet)

nu spørger jeg, så dumt som et spørgsmål nu kan være:

er det ligemeget om 'x^' stor foran eller bag ved parantesen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2007 af Esbenps

#3
Dit spørgsmål giver vist ikke umiddelbart mening. x^(-1) betyder:



Hvilken parentes snakker du om?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2007 af Tissi (Slettet)

#4
Okay. Prøver bare at forstå ligningen, men det lykkes ikke rigtigt :-) ...

Det var bare, om opløftningen kan stå på den anden side af parantesen? For forstår bare ikke hvordan ligningen ser ud rigtigt, når x bliver opløftet foran parantesen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2007 af Esbenps

#5
Ligningen ser sådan her ud:



eller skrevet på en anden måde:



Enten forstår jeg ikke dit spørgsmål eller også forstår du ikke, hvad det vil sige at opløfte. Det er x der er opløftet til -1. Når man opløfter noget, så skriver man fx a^2 (a opløftet i anden) eller b^(-5) (b opløftet i -5). Det kan ikke skrives på andre måder...

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2007 af Tissi (Slettet)

det kan sagtens være mig, der ikke forstår det..

jeg kan bare ikke forstå, at den ikke hedder (-1)^x=0 i stedet for x^(-1)=0 ... Synes det er herreforvirrende :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2007 af Esbenps

#7
Men det er jo to vidt forskellige ting:



eller



Den sidste svarer til x^(-1) = 0 og er langt fra det samme som første ligning...

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2007 af Esbenps

Prøv at sætte tal ind:





Det giver ikke det samme...

Skriv et svar til: x^(-1)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.