Matematik

differentialregning

08. november 2007 af _rie_ (Slettet)
jeg har en opgave, som jeg virkelig har brug for noget hjælp til:

En virksomhed fremstiller en vare. omkostningerne O(x) ved fremstillingen af x tons pr. uge af denne vare er givet ved:

O(x)= x^3 - 30x^2 + 500x + 30

hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton.

- bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal.



matematikopgaver minder jo mere og mere om danskprøver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af MiaMette (Slettet)

Fortjenesten vil være Fast Pris - Omkostninger = 308x - (x^3 - 30x^2 + 500x + 30 ), hvor x er varen i tons. Differentier og sæt lig med 0.

Svar #2
08. november 2007 af _rie_ (Slettet)

jeps. det får jeg til

0 = 3x^2-30^*2x+500

hvad er næste træk?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2007 af MiaMette (Slettet)

Du løser ligningen mht x. Så får du det antal tons, som firmaet skal producere for at få størst mulig fortjeneste.

Svar #4
08. november 2007 af _rie_ (Slettet)

okay. så jeg skal altså løse den som en andengradsligning. men hvis jeg gør det, så giver det L=Ø..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Jeg har løst den sådan:
http://www.totalgal.dk/help/opgave002.pdf

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.