Matematik
Differentialregning; Haster
08. november 2007 af
halden (Slettet)
Help!
Bestem uden hjælpemidler en ligning for tangenten til parablen med ligning Y = -x^2+5x-6 i hvert af skæringspunkterne med x-aksen.
HJÆÆÆÆLP
Bestem uden hjælpemidler en ligning for tangenten til parablen med ligning Y = -x^2+5x-6 i hvert af skæringspunkterne med x-aksen.
HJÆÆÆÆLP
Svar #1
08. november 2007 af Duffy
Løs ligningen y=0
Og bru de fundne x-værdier til at funde de 2 tangenter, vha
y = f(xo)+f'(xo)(x-xo)
Og bru de fundne x-værdier til at funde de 2 tangenter, vha
y = f(xo)+f'(xo)(x-xo)
Svar #2
09. november 2007 af mikeh (Slettet)
amen ska den ikk diff'es først? så han kan finde f(xo) ?
Svar #3
09. november 2007 af peter lind
x0 skal findes af ligningen -x^2 +5x -6 = 0 , som angivet i #1. Dertil behøves ikke kendskab til f'(x).
Skriv et svar til: Differentialregning; Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
