Matematik
HASTER
09. november 2007 af
cookies (Slettet)
hej
jeg har et problem med denne funktion som jeg skal integrerer:
f(x)=2p*x*v(25-x^2)
kan ikke lige se hvordan jeg skal løse den
håber på lidt hjælp
jeg har et problem med denne funktion som jeg skal integrerer:
f(x)=2p*x*v(25-x^2)
kan ikke lige se hvordan jeg skal løse den
håber på lidt hjælp
Svar #1
09. november 2007 af sigmund (Slettet)
Indfør substitutionen t = 25-x², som medfører dx = -(1/(2x))dt. Dermed bliver integralet transformeret til

Integralet af kvadratrodsfunktionen finder du sikkert i din formelsamling.
Er det et bestem integrale, du skal løse, må du huske at ændre grænser, ved at sætte de nuværende grænser ind i substitutionen.
Integralet af kvadratrodsfunktionen finder du sikkert i din formelsamling.
Er det et bestem integrale, du skal løse, må du huske at ændre grænser, ved at sætte de nuværende grænser ind i substitutionen.
Skriv et svar til: HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
