Matematik

Kombinatorik

09. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)
***
Matematik

...Sansynlighedsregning...

Opgaven lyder.
Blandt lærerne på en skole skal hvert år nedsætte et cykeludvalg til den afsluttende cykeltur. Der er 14 lærere og der skal 4 i udvalget. Hvor mange forskelligemåder kan det ske på?'

Mit bud,

1 --> 14
2 --> 13
3 --> 12
4 --> 11

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2007 af stræber-pigen (Slettet)

K(14,4) = 14!/(10!*4!) = 14*13*12*11/4! =

P(14,4) = 14! /10! = 14*13*12*11

Svar #2
09. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)


Ved et bord i en spisestue sidder der 6 elever. Hvis vi går ud fra, der kun er 6 pladser ved bordet, hvor mange forskellige måder kan de 6 elever sidde på?

Mit bud,
1 --> 6
2 --> 5
3 --> 4
4 --> 3
5 --> 2
6 --> 1

K (6,6) = 6!/(0!*6!) = 6*5*4*3*2*1 =

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2007 af Riemann

#2
Du har ret i at antallet af måder de kan side på er

6*5*4*3*2*1

Men dette er IKKE lig binomialkoefficienten, K(6,6). Denne angiver man hvor mange uordene mængder med 6 elementer man kan danne af en mængde med 6 elementer. Og dette er lig 1. Dette kan vises ved at indsætte i den sædvanlige formel for binomialkoefficienten fås:

K (6,6) = 6!/(0!*6!) = 6!/6!= 1

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Først skal du jo antage at der tale om noget injektivt :)
(Sæt nu hvis to sidder på samme stol?)

Antal kombinationer er rigtige.
Antal permutationer er 6! .

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Intuitivt er det jo indlysende at der kun er én kombination.

Svar #6
09. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)


Jeg kan slet ikke løse denne her opgave, i skal ikke løse den for mig, men jeg vil gerne vide hvad jeg skal gøre.
Skolenselever deltager i en konkurrence, hvor førstepræmien er 100kr. andenpræmien er 50 kroner og trejdepræmien er 25kroner. Der er 140 elever med i konkurrence - hvert med et lod. Hvor mange forskellige måder kan præmierne fordeles på?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2007 af stræber-pigen (Slettet)

K(140,3) = 140! /(3!*137!) =140*139*138/3! =
P(140,3) = 140! /(137!) =140*139*138 =

Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.