Matematik
Bestem forskrift
10. november 2007 af
KatieXH (Slettet)
Har problemer med denne opgave.
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkternerne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
Bestem forskriften for f(x).
Altså jeg tror jeg ved at funktionen skal blive på formen ax^2+bx+c. Og derfor ville jeg bruge a(x-x1)(x-x2). Men hvad gør jeg med punktet (0,4)?
Katie.
Har problemer med denne opgave.
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkternerne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
Bestem forskriften for f(x).
Altså jeg tror jeg ved at funktionen skal blive på formen ax^2+bx+c. Og derfor ville jeg bruge a(x-x1)(x-x2). Men hvad gør jeg med punktet (0,4)?
Katie.
Svar #1
10. november 2007 af Benjamin. (Slettet)
P og Q er parablens skæringspunkter med x-aksen, dvs. x1 = 2 og x2 = 8. Brug det sidste punkt R til at udregne a, idet f(0) = 4.
Svar #3
10. november 2007 af dnadan (Slettet)
du ved ved faktorisering(som du rigtigt nok tænker), at :
f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine rødder til andengradspolynomiet.
Indsæt dine 2 rødder samt dit punkt(x;y), hvormed du så kan beregne a.
Når a er beregnet, indsættes den fudne værdi af a og dine 2 rødder i ovenstående, hvormed funktionens forskrift er bestemt.
f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine rødder til andengradspolynomiet.
Indsæt dine 2 rødder samt dit punkt(x;y), hvormed du så kan beregne a.
Når a er beregnet, indsættes den fudne værdi af a og dine 2 rødder i ovenstående, hvormed funktionens forskrift er bestemt.
Skriv et svar til: Bestem forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
