Fysik

Betahenfald

10. november 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
Skal lige høre om jeg har forstået denne opgave korrekt:
(opgaven handler om C-14 i kroppen)

I gennemsnit er elektronerne energi 7,2*10^-15 J pr. elektron
Hvor meget energi afsættes der i kroppen pr. sekund?

Som jeg har forstået den skal man blot gange elektronernes energi med antallet at kerner - er dette korrekt forstået?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2007 af mathon

...skal man blot gange elektronernes energi med antallet af henfaldende kerner pr. sek.

Svar #2
10. november 2007 af siimba (Slettet)

antallet af henfaldende kerner pr. sek. - hmm... Hvordan er det lige jeg finder det tal? Er det bare halveringstiden (5730 år) i sek?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2007 af mathon

ved du ikke noget om strålingsaktiviteten?...

Svar #4
10. november 2007 af siimba (Slettet)

Jeg har udregnet aktiviteten af kernerne..

Er det det tal jeg skal gange med elektronernes energi?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2007 af mathon

N = No*e^(-kt)

A = -dN/dt = -k*(-No*e^(-kt)) = k*N


Svar #6
10. november 2007 af siimba (Slettet)

Ja, jeg har udregnet aktiviteten (A)
Og N har jeg fået oplyst til at være 1,04*10^15

Men hvordan finder jeg ud af Hvor meget energi afsættes der i kroppen pr. sekund?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2007 af mathon

A(to) = k*N(to)

N = A/k

No = Ao/k

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2007 af mathon

A = |dN/dt|

P = energi/sek = A*(7,2*10^-15 J) = ............

Svar #9
15. november 2007 af siimba (Slettet)

Hej mathon..
Fik aldrig skrevet tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Betahenfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.