Matematik

hjælp til at rette den lille opgave.

11. november 2007 af camilie2 (Slettet)
hej alle sammen .. jeg har lavet denne opgave.. er lidt usikker om den er rigtigt..

håber nogen kan kigge den igennem..


Figuren viser indekstal for, hvorledes kontantprisen på enfamiliehuse, landbrugsejendomme og sommerhuse har udviklet sig i perioden 1975-1988. indekstallet er beregnet med 1971(100)basisår.

a) hvor mange procent er kontantprisen på sommerhuse steget fra 1971 til 19877?

Et sommerhus havde i 1977 en kontantpris på 115000 kr.

b) Hvilken kontantpris svarer dette til i 1987?


Jeg har lavet sådan her

I figuren viser 1971-1977 (250 indeks)

a)



250/100= 2.5-1=1,5*100=150%


b)
1977-1987 = 10 år
n = 10 år
k0 = 115000 kr
r = ( 1+1,5) = 2,5

k=115000*2,5^10= 1.096.725.464


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af Isomorphician

over en mia for et sommerhus?...

Svar #2
11. november 2007 af camilie2 (Slettet)

øøø self. nej men hvordan kan jeg regne det ud..

150%/100=1,5

skal jeg ikke plus det med 1? eller håber du kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af Isomorphician

ændring i pris = 250 - 100 = 150
ændring i % = (150/100)*100 = 150 %

I den sidste opgave skal du tænke på at prisen stiger med til indeks 250 over ti år, og ikke hvert år

Svar #4
11. november 2007 af camilie2 (Slettet)

skal jeg gange 115000*10?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2007 af Isomorphician

nej

115000 = indeks 100
115000/100 = indeks 1
(115000/100) * 250 = indeks 250

Svar #6
11. november 2007 af camilie2 (Slettet)

tusindtak .. jeg har en anden opgave vil du hjælpe mig med det

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2007 af Isomorphician

bare opret den

Svar #8
11. november 2007 af camilie2 (Slettet)

takker

Skriv et svar til: hjælp til at rette den lille opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.