Matematik
Vektor opg.
11. november 2007 af
Jensbojsen (Slettet)
Hvordan skal jeg regne denne - sidder fast.
I et koordinatsystem er givet vektoren a(vektor) = 2 -3 . Om en vektor b(vektor) oplyses, a(vektor)*b(vektor)=4 og a(vektor)*^b(vektor - hat)= -19.
Bestem koordinatsættet for b(vektor).
I et koordinatsystem er givet vektoren a(vektor) = 2 -3 . Om en vektor b(vektor) oplyses, a(vektor)*b(vektor)=4 og a(vektor)*^b(vektor - hat)= -19.
Bestem koordinatsættet for b(vektor).
Svar #1
11. november 2007 af Isomorphician
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=420111
Svar #2
11. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)
#1:
Hvad skal man efter man har gjort det med de to ubekendte så?
Hvad skal man efter man har gjort det med de to ubekendte så?
Svar #3
11. november 2007 af Isomorphician
hvis du går videre fra hvor jeg slap i linket, så har du to ligninger:
I: 2b1 - 3b2 = 4
II: -2b2 - 3b1 = -19
b1 isoleres i I:
2b1 = 3b2 + 4
b1 = 1,5b2 + 2
Det indsættes nu i II:
-2b2 - 3*(1,5b2 + 2) = -19
Derfra isolerer du b2, og indsætter værdien i enten I eller II, så får du b1-værdien.
I: 2b1 - 3b2 = 4
II: -2b2 - 3b1 = -19
b1 isoleres i I:
2b1 = 3b2 + 4
b1 = 1,5b2 + 2
Det indsættes nu i II:
-2b2 - 3*(1,5b2 + 2) = -19
Derfra isolerer du b2, og indsætter værdien i enten I eller II, så får du b1-værdien.
Skriv et svar til: Vektor opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
