Matematik
længden af vektor
11. november 2007 af
ciel (Slettet)
Håber nogle kan hjælpe mig med denne opgave:
a(vektor) = (2 / 6) , b(vektor) = (4 / 5)
Beregn længden af a(vektor) + 2b(vektor)
a(vektor) = (2 / 6) , b(vektor) = (4 / 5)
Beregn længden af a(vektor) + 2b(vektor)
Svar #1
11. november 2007 af apandersen (Slettet)
Du har altså 2 vektorer: a = (2,6) og b = (4,5) og skal finde længden af vektoren a+2b.
Beregn først koordinaterne af vektoren a+2b.
a+2b = (2,6)+2*(4,5) = (2,6)+(8,10) = (10,16)
Så beregner du længden af denne vektor:
|a+2b| = |(10,16)| = KVROD(10²+16²) = ...
Beregn først koordinaterne af vektoren a+2b.
a+2b = (2,6)+2*(4,5) = (2,6)+(8,10) = (10,16)
Så beregner du længden af denne vektor:
|a+2b| = |(10,16)| = KVROD(10²+16²) = ...
Svar #3
11. november 2007 af apandersen (Slettet)
Ja, det kan det da sagtens. Det er jo længden af vektoren. Længden af vektoren er bare et tal, som alle andre tal.
Skriv et svar til: længden af vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
