Matematik

fsa problemregning 2004

11. november 2007 af sussso (Slettet)
Hej jeg har lige oprettet denne her side, håber i kan hjælpe mig.

Jeg har 3 opgaver jeg ikke kan find ud af, tænkt om i kunne hjælpe mig.

HEr kommer det:

- En skole med 400 elever brugte ca. 420.000 ark A4-papir om året til kopiering. Skolen besluttede, at der skulle spares på papirforbruget. Ved at bruge begge sider af papiret, når det er muligt, bruger skolen nu 340.000 ark paoir.

1. Beregn skolens årlige besparelse på A4-papir i procent.

En pakke A4-papir indholder 500 ark og koster 21,50 kr.

2. Hvor mange penge spare skolen årligt?

3. Beregn skolens årlige udgifter til A4-papir pr. elev efter besparlsen.

Taaaker.. (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af Isomorphician

har du selv nogle bud?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2007 af Pelle89 (Slettet)

okay..
opg1 procentregning
((420000-340000)/42000)*100=??

opg 2.
((420000-340000)/500)*21,50=????

opg 3.
((340000/500)*21,50)/400=???

så har jeg opstillet regnestykkerne så må du selv regne det ud..

Svar #3
11. november 2007 af sussso (Slettet)

Tusind tak for det.... (:

Svar #4
11. november 2007 af sussso (Slettet)

Har faktisk to mere. (:


Ved at gå over til at bruge genbrugspapir kan skolen medvirke til yderligere miljøgenvister.

Engergiforbruget ved fremstilling af en ton papir er: nyt Papir 7400 kWh
genbrugpapir 3600kWh

Et ark A4-pair vejer 5 gram.

1. Hvor mange kWh spares, ved at skolen bruger genbrugspapir?

Papirmassen fremstilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholdet 2:1. Til en liter papirmasse bruger man 60 g æggebakker. Til 10 håndstøbte ark A4-papir skal der bruges en liter parpirmasse.

9.b beslutter at fremstille 75 ark A4-papir.

2. Begregn forbruget af aviser.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2007 af Pelle89 (Slettet)

argh.. det er ikke så svært nu må du også lige lave lidt selv... det er jo ikke fordi jeg gider lave dine lektier kun hvis du har problemer... så kom med nogle forslag selv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2010 af Altendo (Slettet)

<p>&nbsp;Sp&oslash;rgsm&aring;l 1: &nbsp;7400-3600 = 3800 s&aring; du sparer 3800 kWh</p> <p>Sp&oslash;rgsm&aring;l 2: den er sv&aelig;r... jeg vil mene de bruger 450 aviser fordi:&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>60 = 1L = 10 h&aring;ndst&oslash;bte ark A4- papir.</p> <p>du skal bruge 75 h&aring;ndst&oslash;bte ark s&aring; du siger</p> <p>120 = 2L = 20</p> <p>180 = 3L = 30</p> <p>240 = 4L =40</p> <p>300 = 5L = 50</p> <p>360 = 6L = 60</p> <p>420 = 7L = 70</p> <p>S&aring; mangler vi lige en halv mere s&aring; det halve af 6 er 3 s&aring; det er 30</p> <p>450 = 7,5L = 75</p> <p>S&aring; du skriver&nbsp;</p> <p>60 * 7.5 = 450 Aviser</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2010 af Altendo (Slettet)

 ved ikke hvad der skete men 

Opgave 1 7400  - 3600 = 3800 KWH du sparer 

Opgave 2: 60 * 7.5 = 450


Skriv et svar til: fsa problemregning 2004

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.