Matematik
To små opgaver
11. november 2007 af
memomo (Slettet)
Hej med jer
Jeg har et lille problem med en opgave, som jeg reelt burde kunne løse, men kan simpelthen ikke huske fremgangsmåden og kan ikke finde det i bogen, så ville lige spørge jer. Skal lige siges, at der IKKE må bruges lommeregner. Her kommer den:
Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf. Opskriv en forskrift for polynomimet.
Så er der også lige en anden lille opgave, som jeg simpelthen ikke kan ses, hvordan det er muligt at løse den, men kunne jo være i kan tænke lidt bedre end mig på sådan en søndag aften som i dag. Hehe. Her må man dog godt bruge lommeregner:
Bestem c så ligningen x^2+4x+c=0 har netop én løsning.
På forhånd tak :D
Jeg har et lille problem med en opgave, som jeg reelt burde kunne løse, men kan simpelthen ikke huske fremgangsmåden og kan ikke finde det i bogen, så ville lige spørge jer. Skal lige siges, at der IKKE må bruges lommeregner. Her kommer den:
Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf. Opskriv en forskrift for polynomimet.
Så er der også lige en anden lille opgave, som jeg simpelthen ikke kan ses, hvordan det er muligt at løse den, men kunne jo være i kan tænke lidt bedre end mig på sådan en søndag aften som i dag. Hehe. Her må man dog godt bruge lommeregner:
Bestem c så ligningen x^2+4x+c=0 har netop én løsning.
På forhånd tak :D
Svar #1
11. november 2007 af peberdelfinen (Slettet)
Til den første skal du benytte faktorisering af andengradspolynomier : f(x)=a(x-x1)(x-x2) , hvor x1 og x2 er rødderne...
Til den anden skal du tænke på, hvad diskriminanten skal være for at en andengradsligning skal have netop én løsning. i formlen for diskriminanten, skal du så bare isolere c.
Til den anden skal du tænke på, hvad diskriminanten skal være for at en andengradsligning skal have netop én løsning. i formlen for diskriminanten, skal du så bare isolere c.
Skriv et svar til: To små opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
