Matematik
Binomialfordeling
11. november 2007 af
:D (Slettet)
Hej!
Jeg har virkelig prøvet at løse denne opgave, men er ingen vegne med den kommet. Håber derfor på, at nogle kunne hjælpe mig med den.
Ved at udfylde en tipskupon gentager man et valg mellem 1, x og 2 tretten gange.
a) Angiv antalsparameter og primærsandsynlighed, idet du antager, at rækkerne udfyldes tilfældigt.
Dette kan jeg overhovedet ikke hitte ud af :S
b) Hvad er sandsynligheden for 13 rigtige?
Skal jeg bruge formlem for binomialfordeling? Altså: P(X=r)=K(n,r)*(p^r)*((1-p)^(n-r))
c) Hvad er sandsynligheden for 0 rigtige?
Skal jeg bruge formlem for binomialfordeling? Altså: P(X=r)=K(n,r)*(p^r)*((1-p)^(n-r))
d) Hvad er sandsynligheden for 4 rigtige?
Skal jeg bruge formlem for binomialfordeling? Altså: P(X=r)=K(n,r)*(p^r)*((1-p)^(n-r))
På forhånd mange tak,
:)
Jeg har virkelig prøvet at løse denne opgave, men er ingen vegne med den kommet. Håber derfor på, at nogle kunne hjælpe mig med den.
Ved at udfylde en tipskupon gentager man et valg mellem 1, x og 2 tretten gange.
a) Angiv antalsparameter og primærsandsynlighed, idet du antager, at rækkerne udfyldes tilfældigt.
Dette kan jeg overhovedet ikke hitte ud af :S
b) Hvad er sandsynligheden for 13 rigtige?
Skal jeg bruge formlem for binomialfordeling? Altså: P(X=r)=K(n,r)*(p^r)*((1-p)^(n-r))
c) Hvad er sandsynligheden for 0 rigtige?
Skal jeg bruge formlem for binomialfordeling? Altså: P(X=r)=K(n,r)*(p^r)*((1-p)^(n-r))
d) Hvad er sandsynligheden for 4 rigtige?
Skal jeg bruge formlem for binomialfordeling? Altså: P(X=r)=K(n,r)*(p^r)*((1-p)^(n-r))
På forhånd mange tak,
:)
Svar #1
11. november 2007 af Mr.Checklist (Slettet)
Svaret til a er
n = 13, da man laver 13 'kast'
p = 1/3 da procenten for at svare rigtige er 33,33%
Så håber jeg du kan nå at blive færdig til i morgen ;)
n = 13, da man laver 13 'kast'
p = 1/3 da procenten for at svare rigtige er 33,33%
Så håber jeg du kan nå at blive færdig til i morgen ;)
Svar #2
11. november 2007 af :D (Slettet)
#1) Passer det så at jeg skal bruge formlen jeg nu engang har skrevet i de andre opgaver?
Forresten tak for hjælpen :D
Forresten tak for hjælpen :D
Skriv et svar til: Binomialfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
