Matematik

Hyperbel

30. maj 2004 af JoyNipz (Slettet)
Hejsa...

Tja jeg har egentlig et lille problem.
Jeg er ved at gennemgå vores formelsamling
hvor jeg er stødt på en hyperbel. Jeg ved hvordan formlen udregnes og hvordan den tegnes, men jeg har aldrig fået en opgave med en hyperbel. Nogle der ved hvordan en sådan opgave vil være formuleret eller hvordan den så ud ? Jeg skal til mundligt matematik i folkeskolen på torsdag og er allerede en smule nervøs :)

- JoyNipz

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2004 af Lurch (Slettet)

Jeg tvivler på at hyperblen er en del af folkeskolepensum

Svar #2
30. maj 2004 af JoyNipz (Slettet)

Nej nej men det er alligevel dejligt at kunne - ikke sandt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2004 af Lurch (Slettet)

Det er selvfølgeligt rigtigt:)
Jeg er selv kun sjældent stødt på den i gymnasiet. Har optrådt i matematik nder keglesnit. Og i astronomi med undslippelses hastigheder og "omløbsbaner"

Svar #4
30. maj 2004 af JoyNipz (Slettet)

Okay det lød indviklet :)

Men jeg tror det er noget med at man får oplyse A (som skal være konstant) og man så får at vide at man skal lave en hyperbel ?!? På den måde kan man finde x og y og indsætte dem ?


Svar #5
30. maj 2004 af JoyNipz (Slettet)

Til Lurch

Nu du siger at du går på gym, må jeg så spørge om noget til dig angående den mat prøve jeg skal til. Vil du være mærkeligt / trække ned / give et dårligt indtryk, hvis man under en eksamination selv kaldte på lærer og censor for at fortælle om hyperbel, parabel, enhedscirklen osv ? Selv om at opgaven ikke nødvendigvis lægger op til det ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2004 af kbkl (Slettet)

Jeg ville ikke gøre det. Når det ikke er en del af folkeskolens pensum, hvorfor så bekymre dig om det? I det store hele går det jo ud på, at score den bedste karakter, og den vil jeg mene du bedst opnår, ved at fortælle om det opgaverne ligger op til.

Svar #7
30. maj 2004 af JoyNipz (Slettet)

Jamen KBKL tror du ikke at det ville trække op med noget udover pensum. Altså skal måske lige påpege at det ikke er en bekymring eller noget irriterende for mig, selv synes jeg at det er ganske hyggeligt med matematik, så jeg sidder ikke og strammer ballerne eller er HYS over det :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2004 af sontas (Slettet)

Man kan da sagtens få en opgave med noget omvendt proportionalitet. Hvor du får en tabel, som du skal udfylde, jeg tror det er det, som du er ramlet ind i. fx:

x : 3
y : 1

1 = p/3 <=> p = 3 også har du :

y = 3/x

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

Tror egentlig ikke at du vil opnå meget højere karakter ved at tale om hyperbel, det er trodsalt bar omvendtproportionalitet, som man ofte støder ind på i fysikken. Da jeg gik i 9. klasse lærte vi faktisk om hyperbeller. Men hvis opgaven ikke handler om lige netop det, vil jeg mene det vil være en dårlig at tale om noget som er irelevant.. Parabler er også noget man lære i folkeskolen så det er ikke noget som går ud over pensum... Det vil nok være en god ide at vise hvad man bruger 2.gradspolynomier til, i stedet for at tale så meget om. For din lære forventer jo allerede at du kan det.

Skriv et svar til: Hyperbel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.