Matematik

Parameterfremstilling...

12. november 2007 af Ralphi (Slettet)
I et koordinatsystem er linjen l givet ved parameterfremstillingen:

(x,y) = (-2,5) +t(3,-6)

Gør rede for at vektoren a ( 1, ½ ) står vinkelret på l!

Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af M_Malling (Slettet)

Du finde ud af om reningsvenktoren og ventor a har et prik produkt lig 0 så står de vinkelret på hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2007 af mathon

[3;-6] er retningsvektor for l

tværvektor_[3;-6] = [6;3] er normalvektor til l, hvorfor (1/6)*[6;3]=[1;1/2]er ortogonal på l

Skriv et svar til: Parameterfremstilling...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.