Matematik

Svær opgave

12. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)
For enhver værdi af x er P(x,f(x)) et punkt på grafen for f, og Q(x,g(x)) er et punkt på grafen for g.
Benyt grafregneren til at bestemme den størst mulig værdi af |PQ|, når x [1;4].

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Ja, eftersom du til syneladende ikke har et udtryk for f og g, så vil jeg give dig ret i at opgaven er svær!

Svar #2
12. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#1:

Hov, forskrifterne er følgende:

f(x)=(8/3)x-(2/3)
g(x)=1,53*1,31^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du finder PQ på sædvanligvis, så får du en funktion i x, som du skal finde størsteværdien af.

Svar #4
12. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#3:

Ja, men hvordan finder jeg PQ på sædvanligvis.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

P har koordinaterne (x,f(x)) og Q har koordinaterne (x,g(x)), start med at sætte dine udtryk ind her. Så bruger du Phytagoras (afstandsformlen) og får et udtryk i x, som kan kalde S(x). Den differentierer du og finder størsteværdien som S'(x)=0, og løser den.

Svar #6
12. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#5:

Mener du med diffenrentierer, forstår ikke hvordan du gør :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Afstanden mellem punkterne R(x1,y1) og S(x2,y2) er givet ved afstandsformlen sqr((y2-y1)^2+(x2-x1)^2). I stedet for det, jeg har skrevet, så sætter du dine egne værdier ind

Svar #8
12. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#7:

Jamen hvilke værdier snakker vi har om?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Dit ene punkt P hedder (x,(8/3*-2/3)) og dit andet punkt Q hedder (x,(1,53*1,31^x)). Det bliver for langt at skrive det hele her, men nu kan du forhåbentlig se det?

Svar #10
12. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#9:

Hvordan vil du så få et udtryk i x?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

2. koordinaten på Q indeholder x

Svar #12
12. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#11:

Kan du ikke hjælpe mig med fremgangsmåden, forstår det simpelthent ikke.:S

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jeg orker ikke mere nu jens, jeg har 5 mails, der venter på svar og en kemiopgave, jeg er ved at rette.

Svar #14
12. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#13:

Har virkelig brug for din hjælp, håber du vil hjælpe, skal bruge det til i morgen, fremlæggelse.

Skriv et svar til: Svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.