Matematik

forskrift

12. november 2007 af via06xyj (Slettet)
hej

kan jeg få noget hjælp med min opgave

Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses det, at f(3) = 100 og at f(x) bliver 20 % mindre, når x øges med 5.

bestem en regneforskrift for f

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Dette skulle indeholde hvad du har brug for:
http://www.totalgal.dk/help/opgave006.pdf

Bare spørg, hvis der er noget du ikke forstår ;)

Svar #2
13. november 2007 af via06xyj (Slettet)

hej igen ..

jeg forstår det ikk hel totalt, jeg kan ikk sætte mine tal ind i formlen ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Undskyld det forsinkede svar...

Du har to punkter:
f(3) = 100; (x1, y1) = (3, 100)
20% mindre når x øges med 5; (x2, y2) = (x1 + 5, 100 - 0.2 * 100) = (7, 80)

Funktionen du ønsker at bestemme ser således ud:
f(x) = b * a^x

a bestemmes således:


b bestemmes således:


Så skulle du have din funktion/regneforskrift.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)

Hov... Lavede hvist en skrivefejl...

(x2, y2) = (8, 80)

Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.