Oldtidskundskab

naturvidenskabelig metode

12. november 2007 af una
Jeg er ved at lave en synopsis om OL. hvorfor man opfandt det i oldtiden, hvilke discipliner der var mm.
Den metode jeg bruger.. er den naturvidenskabelig, eller hvad ?? er meget i tvivl

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2007 af Nullerdoggi (Slettet)

under humanvidenskaben er oldtidskunstskab.. Så vil tro det er det du skal bruge.. Lægger lige noget ind som jeg engang skrev om områderne:


Den faglige arbejdsmetode på det humane hovedområde, handler meget om tekstanalyser og evnen til at forholde sig kritisk til kilderkritik. Humaniora beskæftiger sig meget med tekster og andre kulturelle produkter af enten kunstnerisk eller hverdagsmæssig art. Menneskers værdier og normer er i dette område vigtig.

Det naturvidenskabelige område beskæftiger sig først og fremmest med naturen og de fænomener der udspiller sig i den. Da naturvidenskaben i hovedreglen beskæftiger sig med naturen og dens love, betyder det også at området går ind og tager fat på begreberne, lovene, modellerne og teorierne der omkring. I naturvidenskaben bruger man derfor en del metoder, som er med til at løse opgaver, som enten bekræfter allerede eksisterende antagelser, eller som fører til en ny viden/teori. En naturvidenskabelig teori er defineret ved at teorien i sig selv er en forklaring på, hvorfor man ser de observationer, som man gør. I naturvidenskaben eksisterer der også et begreb som kaldes: ” logisk positivisme”, som er den filosofiske retning, der som sandhedskriterium for naturvidenskabelige teorier kræver, at de skal kunne udledes logisk

Skriv et svar til: naturvidenskabelig metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.