Historie

naturvidenskabelig metode

12. november 2007 af una
Jeg er ved at lave en synopsis om OL. hvorfor man opfandt det i oldtiden, hvilke discipliner der var mm.
Den metode jeg bruger.. er den naturvidenskabelig, eller hvad ?? er meget i tvivl

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det kan man roligt sige, sportsånden er blæst væk af de videnskabelige metoders kolde leg med deltagernes helbred (doping, sportsdyrkelse grænsende til det selvødelæggende, skumle pengebagmænd, beskidte trixs i kampen om sejrsskamlen, her sendte østblokken kønsopererede mænd ind i stedet for kvinder, eksperimenter med børn ned til forskolealderen (de små gymnastikpiger), kronragning, åleglat tøj, aerodynamiske styrthjelme til ridderen af tour de Farce på jernhesten, anabolske steroider i boksesporten og aftalt sejr, bestikkelse af dommerne i den italienske liga (Milan), og sådan kunne jeg blive ved. Nej! Der var sport til i Gunnar-Nu-Hansens dage, i dag er det en benhård industri - drop lortet!!

I oldtiden spørger du?
Her er et citat:"Oprindeligt var der kun én idrætsgren ved oldtidens Olympiske Lege"

Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2007 af Epimetheus (Slettet)

Nej det er bestemt ikke den naturvidenskabelige metode. Den er karakteriseret ved at være eksakt og eksperimentielt funderet. Du bruger en samfundsfaglig eller hummanistisk metode. Jeg går ud fra at du bruger historie, hvilket kan placeres på begge fakulteter. Humaniora er kendetegnet ved at fokusere på menneskelige artefakter og intentionerne bag, mens samf. er orienteret mod samfundet og dets strukturer og mekanismer (herunder mennesket som individ og del af en gruppe).
Det skulle gerne være klart at historie gør begge dele. Når du skal forklare OLs opståen skal du klargøre årsager (materielle og ideologisk/idemæssige), der fører til at Ol opstår. Du skal forklare hvorfor man "pludseligt" vil have pan-athenæiske lege og for at gøre det benytter du menneskelige efterladenskaber.
har du ikke fået undervisning i videnskabsteori???

Skriv et svar til: naturvidenskabelig metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.