Matematik

tekantet pyramidestub

13. november 2007 af kukulu (Slettet)
I en tresidet pyramide ABCD er
BC = 3 cm
CD = 4 cm
BD = 4 cm
og højden på grundfladen BCD er 6 cm.
Ved et plant snit parallelt med BCD i afstanden 4 cm afskæres en pyramidestub.

Find denne pyramidestubs rumfang



hjælp tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af mathon

V_stub = (1/3)*6*cm*G - (1/3)*2*cm*(1/9)G = 2*cm*G - (2/27)*cm*G =

(2-(2/27))*cm*G = (52/54)*cm*G,

hvor G beregnes af Herons Formel

T = G = sqr(s*(s-a)(s-b)(s-c))......

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2007 af mathon

da det lineære forhold mellem højden i den bortskårne pyramide og højden i den oprindelige pyramide er 2/6 = 1/3, er

grundflade forholdet (1/3)^2 = 1:9

Skriv et svar til: tekantet pyramidestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.