Matematik
Opgavehjælp
13. november 2007 af
vibeke544 (Slettet)
Hej
Jeg har en datter i 8. klasse, som har fået en opgave som følgende:
Du har følgende tal, og må kun bruge dem en gang. Du må gange, plusse, minuse og dividere, men resultatet skal blive 46.
2,2,3,4,6
Hun har løst opgaven på følgende måde, men fået den som fejl:
2*3+6*4-2=46
Hendes lærer mener at det er forkert, da man altid skal regne gangestykkerne ud først, men jeg mener det er rigtigt, da der jo ikke er parentes omkring, og at man derfor starter i venstre side og arbejder sig gennem regnestykket, efterhånden som det står, altså:
2*3=6 6+6=12 12*4=48 48-2=46.
Er det mig som er forkert på den, eller er det hendes matematiklærer, som ikke burde undervise i matematik?
Håber at der er nogle matematik genier, som kan hjælpe.
Venlig hilsen
Vibeke Corneliussen
Jeg har en datter i 8. klasse, som har fået en opgave som følgende:
Du har følgende tal, og må kun bruge dem en gang. Du må gange, plusse, minuse og dividere, men resultatet skal blive 46.
2,2,3,4,6
Hun har løst opgaven på følgende måde, men fået den som fejl:
2*3+6*4-2=46
Hendes lærer mener at det er forkert, da man altid skal regne gangestykkerne ud først, men jeg mener det er rigtigt, da der jo ikke er parentes omkring, og at man derfor starter i venstre side og arbejder sig gennem regnestykket, efterhånden som det står, altså:
2*3=6 6+6=12 12*4=48 48-2=46.
Er det mig som er forkert på den, eller er det hendes matematiklærer, som ikke burde undervise i matematik?
Håber at der er nogle matematik genier, som kan hjælpe.
Venlig hilsen
Vibeke Corneliussen
Svar #1
13. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
der er rigtigt, som læreren siger: det er forkert, du skal tage gangestykkerne først, men 46 kan kun opløses i følgende primfaktorer:
2 og 23.
2 og 23.
Svar #2
13. november 2007 af mathon
"Er det mig, som er forkert på den, eller er det hendes matematiklærer, som ikke burde undervise i matematik?"
Det er DIG, som er forkert på den og som bør udvise faglig forsigtighed, når du underviser din kære datter i matematik!!!:)
I øvrigt er det altid meget POSITIVT, når du interesserer dig for din datters skolearbejde. Det giver hende lyst til stillingtagen og medleven i noget, som, du signalerer, er vigtigt!
PS:
(3*((2*6)+4)) - 2 = 46
Det er DIG, som er forkert på den og som bør udvise faglig forsigtighed, når du underviser din kære datter i matematik!!!:)
I øvrigt er det altid meget POSITIVT, når du interesserer dig for din datters skolearbejde. Det giver hende lyst til stillingtagen og medleven i noget, som, du signalerer, er vigtigt!
PS:
(3*((2*6)+4)) - 2 = 46
Skriv et svar til: Opgavehjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
