Matematik
Similære matricer
13. november 2007 af
Mads123 (Slettet)
Hej. Jeg har denne opgave der giver problemer.
Der er givet de reelle matricer
(Angivet på søjleform)
A=||
B=||<-2,0,-a> hvor a=0.
1. Vis, at A og B har samme karakteristiske polynomium:
2.Find de værdier af a = 0 for hvilke A er similær med B:
Har ikke rigtig nogen ide om, hvordan de skal løses, så ideer, tips, eller hints ville være dejligt :)
Der er nogle delopgaver før disse, hvor jeg har fundet egenværdier for A og hvor jeg har bestemt hvad a skal være for at A kan være similær med en diagonalmatrice. Men tror ikke de skal bruges til disse.
På forhånd tak :)
Der er givet de reelle matricer
(Angivet på søjleform)
A=||
B=||<-2,0,-a> hvor a=0.
1. Vis, at A og B har samme karakteristiske polynomium:
2.Find de værdier af a = 0 for hvilke A er similær med B:
Har ikke rigtig nogen ide om, hvordan de skal løses, så ideer, tips, eller hints ville være dejligt :)
Der er nogle delopgaver før disse, hvor jeg har fundet egenværdier for A og hvor jeg har bestemt hvad a skal være for at A kan være similær med en diagonalmatrice. Men tror ikke de skal bruges til disse.
På forhånd tak :)
Skriv et svar til: Similære matricer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
