Fysik

Beregning af M

13. november 2007 af CapstarDKRush (Slettet)
Jeg har lidt problemer med at beregne M i en rapport:

Der hældes 10 ml eddikesyre i en kolbe og der skal 4 ml NaOH til at titrere den. Hvordan beregner jeg M?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af mathon

du skal kende NaOH's koncentration!

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2007 af Riemann

Du burde også lige definere hvad M er. Normalt angiver M den molære masse.

Svar #3
13. november 2007 af CapstarDKRush (Slettet)

M er den molære masse og NaOH's koncentration er 1M

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2007 af mathon

CH3COOH forkortes til HAc = hydrogenacetat:

HAc + NaOH --> NaAc + H2O

1 mol HAc ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1

titrering:
n_HAc = n_NaOH

V_HAc*c_HAc = V_NaOH*c_NaOH

i ovenstående ligning skal V_HAc, V_NaOH og c_NaOH være kendt for at c_HAc kan beregnes
af

c_HAc = V_NaOH*c_NaOH/V_HAc

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2007 af mathon

c_HAc = V_NaOH*c_NaOH/V_HAc

c_HAc = (4 mL)*(1 mmol/mL)/(10 mL)

c_HAc = 0,4 mmol/mL = 0,4 mol/L


hvis du med en flydevægt bestemmer HAc'ens densitet d (g/L)

gælder for HAc M = d/c = d/(0,4 mol/L)

Skriv et svar til: Beregning af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.