Fysik

Halvering

13. november 2007 af fhansen (Slettet)
Kan nogen mon hjælpe lidt:

Et stof har halveringstiden 1600 år. Det skal vises at antallet af atomer efter 300 år er reduceret til 87.8 %

Jeg har prøvet med forskellige formler, men nu kørt helt død


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af Kelvoin (Slettet)

Hmm...

N(t)* (1/2)^((300)/(1600)) = 0.878, dog kan jeg ikke forstå hvorfor den viser så mange dicimaler..

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2007 af mathon

N = No*a^t

(1/2)No = No*a^1600

(1/2) = a^1600

a = (1/2)¨(1/1600) = 0,9995669

N(t) = No*0,9995669^t

N(300) = No*0,9995669^300 = No*0,878126

N(300)/No = 0,0,878126 = 87,8126%

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2007 af mathon

a = (1/2)¨(1/1600) = 0,9995669 --> a = (1/2)^(1/1600) = 0,9995669

Skriv et svar til: Halvering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.