Matematik
optimering?
14. november 2007 af
Cille-muus (Slettet)
Hej.
Sidder med en opgave som jeg ikke kan komme i gang med. Er der evt. nogen som kan hjælpe mig lidt med opgaven?
Egentlig ved jeg ikke hvordan opgaven skal gribes an :S
http://peecee.dk/?id=78638
På forhånd tak.
Sidder med en opgave som jeg ikke kan komme i gang med. Er der evt. nogen som kan hjælpe mig lidt med opgaven?
Egentlig ved jeg ikke hvordan opgaven skal gribes an :S
http://peecee.dk/?id=78638
På forhånd tak.
Svar #1
14. november 2007 af Cille-muus (Slettet)
der er ikke nogen som kan hjælpe el.? Bare så jeg lige kan komme i gang :)
Svar #2
15. november 2007 af tal-pædagog (Slettet)
Arealet kan udregnes vha. formlen for arealet af en trapez:
A = ½*(den korte vandrette side)*(den lange vandrette side)*højden
Hvor højden er den lodrette afstand fra f.eks. hjørnet med vinklen v op til den lange vandrette side.
den korte side = 60 - 2x
den lange side = den korte side + 2*x*cos(180-v)
højden = x*sin(v)
Hvis dette indsættes i A, og udtrykket reduceres, opnås
A = -2x^2*sin(v) + x^2*cos(180-v)*sin(v) + 60x*sin(v)
A = ½*(den korte vandrette side)*(den lange vandrette side)*højden
Hvor højden er den lodrette afstand fra f.eks. hjørnet med vinklen v op til den lange vandrette side.
den korte side = 60 - 2x
den lange side = den korte side + 2*x*cos(180-v)
højden = x*sin(v)
Hvis dette indsættes i A, og udtrykket reduceres, opnås
A = -2x^2*sin(v) + x^2*cos(180-v)*sin(v) + 60x*sin(v)
Skriv et svar til: optimering?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
