Matematik
Hjælp til mindste - og største værdi
14. november 2007 af
geribif (Slettet)
Hvordan beregner jeg mindste - og største værdi når:
Jeg har en punktmængede Q:
{(x,y)e R*R | o 6 ^ x+y<10}
Som indsættes i et koordinatsystem
En linær funktionbetemt af 2 variabler:
f(x,y) = 2x+y+4
Derved må y være lig: y=-2x-4
Som indsættes i et koordinatsystem
Hernæst skal niveaulinjen 6 insættes i koordinatsystemet.
N6=-2x-4+6=-2x+2
Beregn største - og mindsteværdien for f inden i Q? Hvordan gør jeg det ? :S
Vh.
Jeg har en punktmængede Q:
{(x,y)e R*R | o 6 ^ x+y<10}
Som indsættes i et koordinatsystem
En linær funktionbetemt af 2 variabler:
f(x,y) = 2x+y+4
Derved må y være lig: y=-2x-4
Som indsættes i et koordinatsystem
Hernæst skal niveaulinjen 6 insættes i koordinatsystemet.
N6=-2x-4+6=-2x+2
Beregn største - og mindsteværdien for f inden i Q? Hvordan gør jeg det ? :S
Vh.
Svar #1
14. november 2007 af peter lind
Det er ikke rigtigt at y = -2x-4. F er en funktion. Der erikke noget der siger at f(x,y) = 0.
Niveaulinien med værdien 6 betyder at du skal finde de punkter, hvor
f(x,y) = 6
Største og mindste værdier finder du ved at indsætte randværdierne for Q i funktionsudtrykket.
Niveaulinien med værdien 6 betyder at du skal finde de punkter, hvor
f(x,y) = 6
Største og mindste værdier finder du ved at indsætte randværdierne for Q i funktionsudtrykket.
Skriv et svar til: Hjælp til mindste - og største værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
