Matematik

Hvordan

15. november 2007 af kræmmer willy (Slettet)
Hej
hvordan løser jeg følgende ligning?

x+3
--- = 1
5

løsning= x=2

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af mathon

gang med 5 på begge sider

x + 3 = 5...

Svar #2
15. november 2007 af kræmmer willy (Slettet)

Jeg har fået svar på overstående, men jeg har problem med følgende ligning:

x+14
----= 3x
13
7
Løsning= x=----
19

Svar #3
15. november 2007 af kræmmer willy (Slettet)

løsningen i #2 er: x= 7
----
19

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2007 af mullah (Slettet)

Hejsa
hmm fremgangsmetoden er den samme som den, der bruges til at løse den første ligning(#1)


(x+14)/13 = 3x <-- din ligning

x+14 = 3x * 13 (vi ganger med 13 på begge sider)
x+14 = 39x (vi regner 3x * 13 ud)
14 = 39x -x (vi trækker x fra på begge sider)
14 = 38x (vi regner 39x - x ud)
14/38 = x (Brøken kan så forkortes med 2)
7/9 = x










Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2007 af mathon

#4

14/38 = x (Brøken kan så forkortes med 2)

7/19 = x....;-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2007 af mullah (Slettet)

#5
Er det forkert? :P

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2007 af Arvin (Slettet)

Du glemte et 1-tal i nævneren.

Skriv et svar til: Hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.