Matematik
Differentialligning - Gaudi
15. november 2007 af
andersbm (Slettet)
Hej Alle sammen jeg har linket til en opgave, hvor jeg godt kunne bruge hjælp til at lave b)...jeg er simpelthen helt lost!? Hellere hint end en færdiglavet:)
Link: http://peecee.dk/?id=78928
Anders
Link: http://peecee.dk/?id=78928
Anders
Svar #1
16. november 2007 af sigmund (Slettet)
Du skal finde en forskrift af formen h(x) = k-g(x), hvor g er en løsning til differentialligningen y'' = (1/4)y. Du skal finde forskriften for h for en bestemt bue, hvor h(2) = 0 og h'(2) = -4. Ved at sætte ind i h får du h(2) = k-g(2) = 0 <=> g(2)=k og h'(2) = -g'(2) = -4 <=> g'(2) = 4. Nu kan du finde forskriften for g som en løsning til differentialligningen. Så er h(x) = k-g(x). Til sidst finder du konstanten k ud fra betingelsen h'(0) = 0.
Jeg håber det er klart!
PS: Jeg får h(x) = 10.5043-6.80735*cosh(x/2).
Jeg håber det er klart!
PS: Jeg får h(x) = 10.5043-6.80735*cosh(x/2).
Skriv et svar til: Differentialligning - Gaudi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
