Fysik
opg.
12. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til denne opgave, kan ikke rigtig se den røde tråd i den !
Vil blive meget glad hvis jeg kunne få lidt hjælp.
1.
En a-radioaktiv kilde har aktiviteten 370 kBq.
a. Vis at kilden udsender 44,4 • 106 a-partikler I løbet af 2 minutter.
En person har placeret direkte på huden. Man kan regne med, at halvdelen af a-partiklerne rammer huden og afsætter deres energi I et tyndt hudlag. Hver a-partikel har energien 6,2 • 10-13 J.
b. Beregning af den energimængde, der afsættes i huden i løbet af 2 minutter.
Det bestrålede hudlag har arealet 1,4 cm2 og tykkelsen 0,003 cm. Hudens densitet (massen) er 0,097g/ cm3.
c. Beregning af den absorberede dosis I hudlaget I løbet af de 2 minutter.
Vil blive meget glad hvis jeg kunne få lidt hjælp.
1.
En a-radioaktiv kilde har aktiviteten 370 kBq.
a. Vis at kilden udsender 44,4 • 106 a-partikler I løbet af 2 minutter.
En person har placeret direkte på huden. Man kan regne med, at halvdelen af a-partiklerne rammer huden og afsætter deres energi I et tyndt hudlag. Hver a-partikel har energien 6,2 • 10-13 J.
b. Beregning af den energimængde, der afsættes i huden i løbet af 2 minutter.
Det bestrålede hudlag har arealet 1,4 cm2 og tykkelsen 0,003 cm. Hudens densitet (massen) er 0,097g/ cm3.
c. Beregning af den absorberede dosis I hudlaget I løbet af de 2 minutter.
Svar #1
13. februar 2003 af Anja (Slettet)
Hej Louise
jeg opskriver lige fra Formelsamlingen:
T½=ln(2)/k
A=Ao*e^(-k*t)
A=-dN/dt= k*N
=>N=...resultatet
N-er antallet af radioaktive kerner
T½ halveringstid, k henfaldskonstant, A aktiviteten, Ao startaktiviteten, t tiden, N antallet af kerner til tiden t
du mangler vist nogle oplysninger til første del af opgaven ... halveringtid eller henfaldskonstanten!
jeg opskriver lige fra Formelsamlingen:
T½=ln(2)/k
A=Ao*e^(-k*t)
A=-dN/dt= k*N
=>N=...resultatet
N-er antallet af radioaktive kerner
T½ halveringstid, k henfaldskonstant, A aktiviteten, Ao startaktiviteten, t tiden, N antallet af kerner til tiden t
du mangler vist nogle oplysninger til første del af opgaven ... halveringtid eller henfaldskonstanten!
Svar #2
13. februar 2003 af Anja (Slettet)
har besvaret under matematik.
resumé du mangler vist nogle oplysninger ...
resumé du mangler vist nogle oplysninger ...
Skriv et svar til: opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
