Matematik

1. matematik opgave

16. november 2007 af reinholdt_w (Slettet)
Hej intelligente matematikere.

Jeg har lidt svært ved denne opgave. Er der nogen der ville hjælpe mig med den? så ville jeg være rigtig glad. På forhånd tak.

Jeg regner med at jeg skal bruge noget al-la (x-r)*(x-s)

a) Bestem rødderne i andengradspolynomiet
f(x)=x^2-x-2, og faktorisér polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2007 af Riemann

Se http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=424467

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2007 af mathon

y = ax^2 + bx + c kan såfremt d>=0


faktoriseres til

ax^2 + bx + c = a(x-rod_1)(x-rod_2) = a[x^2-(rod_1+rod_2)x+(rod_1*rod_2)]

Skriv et svar til: 1. matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.