Matematik

Sekant

17. november 2007 af nunu1989 (Slettet)
Hej.. En funktion f er givet ved: f(x)=2x^5-3x.

Bestem hældningskoficienten for den sekant, der skærer grafen for f i punkterne A og B med x-koordinaterne henholdsvis 1 og 3.

a=y1-y0/x1-x0
f(1)=2*1^5-3*1=-1 f(3)=2*3^5-3*3= 477
Så hvordan finde vi a.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Tja, du sætter vel bare ind i formlen:
a=(y1-y0)/(x1-x0) = (477-(-1))/(3-1) = ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2007 af dnadan (Slettet)

indsæt i:
a=(y1-y0)/(x1-x0)

Svar #3
17. november 2007 af nunu1989 (Slettet)

dvs. a= 239.

Hvad hvis jeg skal bestemmer koordinaterne til rørningspunkterne for de to tangenter til grafen, der er parallelle med sekanten.

Dvs. tangentens a= også 29

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2007 af dnadan (Slettet)

dvs løs ligningen:
f'(x)=a

Svar #5
17. november 2007 af nunu1989 (Slettet)

ja men vi har to rørningspunkter. 1 og 3

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2007 af dnadan (Slettet)

Jeg citerer:
'koordinaterne til rørningspunkterne for de to tangenter til grafen'

Der er altså to tangenter med hvert deres røringspunkt.

Svar #7
17. november 2007 af nunu1989 (Slettet)

kan du ikke forklare lidt mere?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2007 af dnadan (Slettet)

#7
Hvad er der yderligere at forklare? Du har fundet to røringspunkter, og du ved, at der er 2 tangenter...

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2007 af dnadan (Slettet)

#8 rettelse, du har fundet x koordinaten til dine to røringspunkter. Du mangler stadig y-værdien.

Skriv et svar til: Sekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.