Matematik
3051 - vektoreregning HJÆLP
18. november 2007 af
KristinaDue (Slettet)
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved ligningen
y=3x^2-5x+4
Linjen t er den tangent til P, der har vektoren n= (2/3,1/3) som normalvektor.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t
hmm, hjælp hvordan gør jeg det?
y=3x^2-5x+4
Linjen t er den tangent til P, der har vektoren n= (2/3,1/3) som normalvektor.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t
hmm, hjælp hvordan gør jeg det?
Svar #1
18. november 2007 af mathon
når
vektor_n = (2/3,1/3) er normalvektor, er vektor_n1 = 3* vektor_n = 3*(2/3,1/3) = (2,1) normalvektor til t
og dermed
-tværvektor_n1 = -(-1,2) = (1,-2) retningsvektor for t. Hældningskoefficienten for t er derfor = 2
f'(x) = 6x-5
f'(xo) = 6xo-5 = 2
6xo-5 = 2.......
vektor_n = (2/3,1/3) er normalvektor, er vektor_n1 = 3* vektor_n = 3*(2/3,1/3) = (2,1) normalvektor til t
og dermed
-tværvektor_n1 = -(-1,2) = (1,-2) retningsvektor for t. Hældningskoefficienten for t er derfor = 2
f'(x) = 6x-5
f'(xo) = 6xo-5 = 2
6xo-5 = 2.......
Svar #2
18. november 2007 af mathon
rettelse
Hældningskoefficienten for t er derfor = -2
f'(x) = 6x-5
f'(xo) = 6xo-5 = -2
6xo-5 = -2.......
Hældningskoefficienten for t er derfor = -2
f'(x) = 6x-5
f'(xo) = 6xo-5 = -2
6xo-5 = -2.......
Svar #5
22. november 2007 af KristinaDue (Slettet)
hm, kom til at tænke på hvorfor er det egentlig "minustværvektor"??
Skriv et svar til: 3051 - vektoreregning HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
