Matematik
reducering
18. november 2007 af
Asmae (Slettet)
jeg har denne opgave:
jeg skal diferentiere denne her ved hjælp af brøkreglen som siger:
h'(x)= f'(x)* g(x)-f(x) * g'(x)/ (g(x))^2
jeg skal difentiere denne her: vx+7/x^2
jeg har brugt formlen, men er gået i stå:
(0,5x^0,5)*(x^2)-(vx+7)*2x
er der nogen der kan hjælpe mig med at reducere den?
På forhpnd tak
jeg skal diferentiere denne her ved hjælp af brøkreglen som siger:
h'(x)= f'(x)* g(x)-f(x) * g'(x)/ (g(x))^2
jeg skal difentiere denne her: vx+7/x^2
jeg har brugt formlen, men er gået i stå:
(0,5x^0,5)*(x^2)-(vx+7)*2x
er der nogen der kan hjælpe mig med at reducere den?
På forhpnd tak
Svar #1
18. november 2007 af peter lind
Siger opgaven direkte at du skal bruge brøkreglen ?. Det vil nemlig formentlig være nemmere for dig at udregne hvert led for sig.
Det første led kan skrives som kvrod(x)/x^2 = x^½*x^(-2) = x^(-1,5)
Det andet led kan skrives som 7*x^(-2)
Ellers skal dine 2 eller 3 led deles med x^4. Det første giver 0,5*x^(2,5)/x^4. Der andet -x^½/x^2 og det sidste -14x/x^4
Det første led kan skrives som kvrod(x)/x^2 = x^½*x^(-2) = x^(-1,5)
Det andet led kan skrives som 7*x^(-2)
Ellers skal dine 2 eller 3 led deles med x^4. Det første giver 0,5*x^(2,5)/x^4. Der andet -x^½/x^2 og det sidste -14x/x^4
Skriv et svar til: reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
