Matematik

vektor mv.

18. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)
Nogen der vil hjælpe med, hvordan jeg skal løse denne opgave:
9. En cirkel har ligningen x^2-8x+y^2+2y-19=0 .
Bestem centrum og radius for denne cirkel.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af peter lind

Cirklens ligning er (x-a)^2+(y-b)^2 -r^2 = 0, hvor (a,b) er centrum og r radius.. Brug kvadrarsætningerne på de 2 kvadrater og sammenlignin koefficienterne til x og y med din ligning. Sammenlign derefter konstantleddet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2007 af mathon

x^2-8x = (x-4)^2-4^2 = (x-4)^2-16

y^2+2y = (y+1)^2-1^1 = (y+1)^2-1, som substitueret i x^2-8x+y^2+2y-19=0
giver

(x-4)^2-16+(y+1)^2-1-19=0.....

Svar #3
18. november 2007 af Jensbojsen (Slettet)

#3:

vil du forklare mig hvordan du gør dette Mathon , forstår ikke helt din udregning.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af mathon

(x-k)^2 = x^2 - 2*x*k + k^2 eller skrevet omvendt

x^2 - 2*x*k + k^2 = (x-k)^2

hvis du kun har de to led

x^2 - 2*x*k

kan du lægge k^2 til og trække k^2 fra

fx.
x^2-8x = x^2-2*x*4

du lægger 4^2 til og trækker 4^2 fra

x^2-8x = x^2-2*x*4+4^2 - 4^2 = (x-4)^2 - 4^2 = (x-4)^2-16

Skriv et svar til: vektor mv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.