Matematik

Hjææælp mat aflevering til imorgen

18. november 2007 af Nisa1 (Slettet)


Hej allesammen, vil i ikke være søde og hjælpe mig, er virkelig lost, har prøvet at lave det 100 gange men kan ikke.

Produktionen af vedvarende energi i Danmark kan i perioden 1999-2004 tilnærmelsesvis beskrives ved en lineære model
f(x)=ax+b,
Hvor x er antal år efter 1999, og f(x) er den årlige produktion af vedvarende energi, målt i enheden TJ. det oplyses, at f(0)=6681 og f(3)9311.

1 = Bestem tallene a og b.
svar: (y = 876,667x + 6681)
Hvad fortæller tallet a om danmarks produktion af vedvarende energi? ( hvad skal jeg skrive her?)

2 = Bestem Danmarks produktion af vedvarende energi i 2005 ifølge modellen.
Kommenter modellen, når der oplyses, at produktionen af vedvarende energi i 2005 var 10 417 TJ.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af mathon

se samme indlæg:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=425299

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2007 af Molle (Slettet)

1. a er linjens hældningskoefficient og fortæller, at produktionen øges tilnærmelsesvis med 877 TJ pr. år.

2. Tag f(6) = 877*6+6681 = ?
Sammenlign med det opgivne tal, og kommenter på, hvor præcis modellen er.

Svar #3
18. november 2007 af Nisa1 (Slettet)

pinligt nok men jeg forstår stadigvæk ikke opg 2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af badooo (Slettet)

År 1999 er dit første år. Fra 1999 - 2005 er der 6 år. Sæt derfor 6 ind på x' plads i din ligning og udregn din y-værdi. Giver det 10417 TJ? Sammenlign og kommenter.

Svar #5
18. november 2007 af Nisa1 (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2007 af badooo (Slettet)

Hvad er det, du ikke forstår?

Svar #7
18. november 2007 af Nisa1 (Slettet)

hele opgave b ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2007 af badooo (Slettet)

Altså:
Bestem produktionen i 2005.

Du har din ligning: y = 876,667x + 6681
Hvor x er antal år der er gået efter 1999.

Fra 1999 - 2005 er der:
2000 - 1 år
2001 - 2 år
2002 - 3 år
2003 - 4 år
2004 - 5 år
2005 - 6 år

Hvis du så sætter 6 ind på x' plads (for det er så mange år der er gået) kan du beregne produktionen i år 2005.

Du får så at vide, at vi producerede 10417 TJ i 2005. Er det større eller lavere end det du har beregnet? Hvad siger det om modellen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2017 af emil858f (Slettet)

nogen der kan svare på opg b?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2017 af fosfor (Slettet)

#9 Da x=0 svarer til 1999, så skal du indsætte x=6 i
y = 876,667x + 6681
for at få modellens forudsigelse for 2005.

Det giver mere end den sande værdi, 10 417 TJ. Dvs. modellen overestimerer i 2005


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2017 af emil858f (Slettet)

forstår stadig ikke helt opgaven


Skriv et svar til: Hjææælp mat aflevering til imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.