Matematik

Tsunami

19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)
En tsunami beværger sig med en hastighed i m/s givet som

f(x) = (Kvadratrod af 9,8*x)

Hvor x er havdyben i m.

a) med hvilken hastighed bevæger tsunamien sig, når havdybden er 20000m?

Hvad er det præcis jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2007 af Esbenps

Udregne f(20000).

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du skal sætte x = 20000 m, men det lyder meget sært, thi (1) ingen steder på Jorden overstiger havdybden 11000 m og (2) enheden passer ikke.

Svar #3
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Dvs f(x) = (kvadratrod af 9,8 * 2000m = 19600 = 140m) ???

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2007 af Esbenps

#3
Ja, i teorien, men du skal være sikker på, at din funktion er givet korrekt. Enhederne passer ikke. Du får en enhed af sqrt(m) istedet for m.

Svar #5
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

hvad er sprt(m)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Gæt én gang ud fra det du selv skriver!

Svar #7
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Jeg gætter på m/s er det rigtigt?

Svar #8
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2007 af Esbenps

sqrt(m) betyder kvadratroden af m. Det bliver din enhed, hvis du har skrevet din funktion korrekt op. sqrt(m) er ikke en længdeenhed, så din funktion giver umiddelbart ikke fysisk mening.
Men i teorien skal du bare udregne f(20000).

Svar #10
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

dvs kvadrtaroden af 2000 = 140

Svar #11
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

???????????????????

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. november 2007 af Esbenps

Hvad mener du? Indsæt x = 20000 og udregn...

Svar #13
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. november 2007 af Esbenps

Sæt x = 20000 og tryk det ind på lommeregneren...

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. november 2007 af u2006 (Slettet)

det kan være du skal forklare ham hvordan, jeg kan ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. november 2007 af u2006 (Slettet)

?????

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. november 2007 af badooo (Slettet)

#0
Du har dit udtryk:
f(x)=sqrt(9,8*x)
Hvor sqrt betyder "kvadratroden af"

Indsæt 20000 på x's plads og udregn.

Men som der før er nævnt kommer din enhed slet ikke til at passe.

Svar #18
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

#17
kan du regne den ud

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Er funktionen i din bog skrevet som:

Svar #20
19. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

ja

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.