Matematik

regneregler

19. november 2007 af Nanaa (Slettet)
Nogen der kan fortælle mig hvilke regneregler der gælder når

1) integralet af (1/(6u))du = ln(u)/6

2) integralet af (1/(2*kvadratroden(u)))du = kvadratroden(u)

????

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2007 af Munck (Slettet)

1/x integreret er ln(x). ved ikke om det har et særligt navn?


Svar #2
19. november 2007 af Nanaa (Slettet)

Hvorfor skal der så stå 6 i nævneren?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2007 af Molle (Slettet)

Konstanterne rykkes udenfor.

S(1/(6u))du = 1/6*S(1/u)du = 1/6 * ln(u) = ln(u)/6

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2007 af mathon

S (1/(2*sqr(u)))du = S (sqr(u))'du = sqr(u)

Svar #5
19. november 2007 af Nanaa (Slettet)

Jeg tror ikke jeg helt har forstået 2) endnu?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2007 af Molle (Slettet)

Du ved at differentialkvotienten af sqr(u) er 1/(2*sqr(u)). Således må integralet til 1/(2*sqr(u)) være sqr(u)

Svar #7
19. november 2007 af Nanaa (Slettet)

Er der en regel der siger det? Eller er det noget man skal regne sig frem til

Skriv et svar til: regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.