Matematik

haster, kvadratsætninger

20. november 2007 af Sus_GG (Slettet)
jeg skalk give en geometrisk fortolkning af disse 2 sætninger..
(a+b)*(a-b)+b^2 = a^2

(a-b)^2 + 4ab = a^2 + b^2 + 2ab

håber der er nigen der vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2007 af Riemann

Hint:

Du kan bruge følgende figur:

http://www.fys.ku.dk/~sparre/kvadrater.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2007 af Teazy (Slettet)

kvadratet på det første led + kvadratet på det andet led + det dobbelte produkt:P

Svar #3
20. november 2007 af Sus_GG (Slettet)

ja.. men de 2 svar gælder vel kun for kvadratsætning 1: (a+b)^2= a^2 + b^2 +2ab

den kan jeg nemt finde ud af.. men det er de 2 andre sætninger jeg ikke kan finde ud af.

(a+b)*(a-b)+b^2 = a^2

(a-b)^2 + 4ab = a^2 + b^2 + 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2007 af Riemann

#3
Prøv at lav en underopdeling således:

http://www.fys.ku.dk/~sparre/kv.png


Så kan du få en geometrisk fortolkning af (b-a)(b+a) (det er det skraverede område på tegningen).

Bemærk, at du nok bør bytte om på a og b på tegningen hvis det er (a-b)*(a+b) du vil udregne...

Svar #5
20. november 2007 af Sus_GG (Slettet)

hm.. er stadig ikke helt med på det:(

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2007 af Riemann

Arealet af skraverede område er (b+a)(b-a). Det første du skal gøre er at overbevise dig selv om det.

Udtryk herefter arealet af det skraverede område ved at kigge på figuren.

Skriv et svar til: haster, kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.