Matematik

Vm(3;-2) og Dm(-2;8)

20. november 2007 af LiseKirstine (Slettet)
Som det ses i titlen har jeg de oplysninger at Vm(3;-2) og Dm(-2;8) så får jeg til opgave at angive regneforskriften men hvordan????

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2007 af Esbenps

Oplysningerne betyder, at du leder efter en funktion, som i intervallet x € [-2;8] kun antager værdier i intervallet y € [-2;3]. En almindelig ret linje gennem punkterne (-2,-2) og (8,3) vil opfylde dette krav...


Svar #2
20. november 2007 af LiseKirstine (Slettet)

hvad vil den så hedde den forskrift?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2007 af Esbenps

Ja, det er det, du skal finde ud af...

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2007 af Esbenps

En ret linje har en forskrift på formen f(x) = ax + b, hvor a er givet som

a = (y2-y1)/(x2-x1), hvor linjen går gennem punkterne (x1,y1) og (x2,y2).

Desuden ved du, at f(x1) = y1.

Disse oplysninger er nok til at du kan løse problemet...

Svar #5
20. november 2007 af LiseKirstine (Slettet)

er med på alt det der men hvordan jeg skal strikke den sammen fatter jeg ik

Svar #6
20. november 2007 af LiseKirstine (Slettet)

hedder den så f(x)=3x+??? eller hvad

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2007 af Esbenps

Du ved, at f(x) = ax + b.

Udregn a vha. formlen: a = (y2-y1)/(x2-x1).

Udregn b ved at løse ligningen f(x1) = y1.

Punkterne (x1,y1) og (x2,y2) finder du i #1...

Skriv et svar til: Vm(3;-2) og Dm(-2;8)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.