Fysik
Godsvogn og kornsilo
20. november 2007 af
Taxa (Slettet)
Hej - kan nogen hjælpe med dette?
En godsvog med m=14 tons bevæger sig langs et vandret spor med v=4m/s. Idet vognen passerer en kornsilo falder 2 tons korn ned i vognen.
a) Hvor lang tid tager det for godsvognen at tilbagelægge 500 m umiddelbart efter at kornet er faldet ned?
b) Vis at systemet bestående af godsvogn og korn mister kinetisk energi, regnet fra lige før kornet rammer godsvognen, til lige efter at kornet ligger i godsvognen.
Tak.
En godsvog med m=14 tons bevæger sig langs et vandret spor med v=4m/s. Idet vognen passerer en kornsilo falder 2 tons korn ned i vognen.
a) Hvor lang tid tager det for godsvognen at tilbagelægge 500 m umiddelbart efter at kornet er faldet ned?
b) Vis at systemet bestående af godsvogn og korn mister kinetisk energi, regnet fra lige før kornet rammer godsvognen, til lige efter at kornet ligger i godsvognen.
Tak.
Svar #1
20. november 2007 af sheaf (Slettet)
a) Benyt impulsbevarelsen under det fuldstændigt uelastiske stød mellem godsvogn og kornet til at bestemme deres fælles hastighed efter stødet.
b) Beregn den kinetiske energi før stødet og efter stødet, sidstnævnte under anvendelse af resultatet i spm. a. Vis at de ikke er ens.
b) Beregn den kinetiske energi før stødet og efter stødet, sidstnævnte under anvendelse af resultatet i spm. a. Vis at de ikke er ens.
Skriv et svar til: Godsvogn og kornsilo
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
