Matematik
bestem k
20. november 2007 af
milsen1989 (Slettet)
hej har problemer med en opgave.... håber meget i vil hjælpe
bestem k så -2 er rod (dvs. nulpunkt) i polynomiet
p(x)=x^3+kx^2-3x+6
skal man ikke sætte p(x)=-2 men så når jeg har isoleret k får jeg dette her k=(x^3+3x-8)/x^2 ???
bestem k så -2 er rod (dvs. nulpunkt) i polynomiet
p(x)=x^3+kx^2-3x+6
skal man ikke sætte p(x)=-2 men så når jeg har isoleret k får jeg dette her k=(x^3+3x-8)/x^2 ???
Svar #2
20. november 2007 af mathon
dvs.
p(-2) = 0 = (-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6, hvoraf
(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0
isoler k...
p(-2) = 0 = (-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6, hvoraf
(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0
isoler k...
Svar #3
20. november 2007 af milsen1989 (Slettet)
så får jeg 4-2*k... det er da ikke resultatet er det?
Skriv et svar til: bestem k
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
